Voinko asentaa omia ohjelmia koneelleni?
Last Updated 3 years ago

Omiin työkannettaviin ja ATK-luokkien koneille ei ensisijaisesti pysty asentamaan omia ohjelmia, sillä kannettaviin ei tietoturvasyistä myönnetä heti kättelyssä järjestelmänvalvojan oikeuksia. Rasekon ryhmäkäytäntö myös estää tuntemattomien ohjelmien käytön.

Voit kuitenkin asentaa koneelle ohjelmia Software Centerin kautta. Software Centerissä olevat ohjelmat ovat IT-osaston hyväksymiä ohjelmia, joita voi vapaasti asentaa koneelle ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia.

Jos työsi vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia, voit hakea lupaa siihen käyttövaltuushakemuksella.